Kumar oynamak günah mı? Diye soran kişiler için kumar oynamanın Müslümanlar için neden yasak olduğunu araştırdık. Kumar İslamiyet dininde ayetler ile sabit olmak üzere yasaklanmıştır. Kumarın günah olduğu elMaide suresi 5/90-91. Ayette şu şekilde belirtilmiştir. ‘’Ey iman edenler! Kumar, şarap, dikili taşlar(putlar) ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Onlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan kumar ve şarap yolu ile aranıza düşmanlık sokmak ve sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak istiyor. Artık tüm bunlardan vazgeçtiniz değil mi?’’ şeklinde Kur’an-ı Kerim’de açıkça belirtiliyor.
Kumar Oynamak Günah mı?
Yine bir başka ayet olan Bakara Suresi 219. Ayette peygamber efendimize ithafen ‘’ sana kumar ve içkiden sorarlar. De ki; her ikisinde de büyük günah vardır’’ diye açıkça kumarın günah olduğu yazmaktadır. İslamiyet dininin kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim’e inanan Müslüman kişiler kumarın günah olduğunu kabul etmişlerdir. Kıbrıs’ta en çok kazandıran casino hangisi merak ediyorsanız yazımızı mutlaka okuyun.
Kumar Oynamak Neden Günahtır?
Kumar oynamak neden günahtır? Sorusunun yanıtı için Kur’an tefsiri yapan büyük âlimlerin sözlerine kulak vermek gerekir. Büyük İslam âlimi İbn Abbas kumar insanları namazdan ve zikretmekten alıkoyduğu için haram kılınmıştır der. İnsanlar arasında düşmanlık doğurduğu için kumarın günah sayıldığını söyler. Büyük İslam âlimlerinden olan İbn’ül Arabî meysir(kumar oyunlarına verilen isim) çok büyük bir günahtır. Başka birine ait olan mal ve mülkün haksız bir şekilde oyun ile ele geçirilmesi haramdır. Müslümanlar kumardan uzak durmalıdır şeklinde açıklamalar yapar.
Parasız Kumar Oynamak ya da Şans Oyunları Günah mı?
Parasız kumar oynamak günah mı? Ya da şans oyunları oynamak haram mı? Sorularını soran Müslümanlar için İslam âlimleri şu yanıtı verir. Kumar ve şans oyunları kişinin namaz ve zikir ile geçireceği zamanı oyun oynayarak boş geçirmesinin mekruh bir davranış olduğu açıklanır. Para ile oynanan kumarda haksız kazanç elde edilmesinin haram ve günah olduğu kesin olarak vurgulanırken parasız kumar ve şans oyunları için mekruh açıklaması yapılır. Mekruh yapılmaması daha iyi olan ancak yapıldığında da günah olarak kabul edilmeyen kurallardır. Müslümanlar şüpheli olduğu gerekçesi ile parasız kumar ve şans oyunları da oynamazlar.